Windows Phone 8

windowsWindows Phone 8 is het besturingssysteem van Windows, dat gebruikt kan worden op mobiele telefoons. Het wordt voornamelijk gebruikt bij Nokia’s, maar er zijn ook veel andere telefoons die dit besturingssysteem hebben.

Over Windows Phone 8

Windows Phone 8 is het tweede besturingssysteem van Windows voor mobiele telefoons. Het is de opvolger van Windows Phone 7. Het besturingssysteem heeft veel gemeen met Windows 8, dat te gebruiken is op laptops en desktops. Hierbij kun je denken aan de layout en de werkwijze. Windows Phone 8 wordt gezien als zeer gebruiksvriendelijk.

Updates

Er verschijnen regelmatig updates van de Windows Phone 8. Deze updates zijn te downloaden en hiermee worden functionaliteiten veranderd en aangepast. Update 3 was de laatste update en deze vond plaats in oktober 2013.

Welke telefoons?

Welke telefoons maken er allemaal gebruik van Windows Phone 8? Dit zijn sowieso diverse modellen van Nokia Lumnia. Ook zijn er een aantal modellen van Samsung die gebruik maken van Windows Phone 8. Dit zijn bijvoorbeeld Samsung ATIV en Samsung Fous. Ook zijn er telefoons van HTC die speciaal ontwikkeld zijn voor Windows Phone 8. Dit is de HTC Windows Phone.

Waar koop je de telefoons?

Telefoons met Windows Phone 8 kun je kopen in telefoonwinkels. Dit kunnen winkels van providers zijn, zoals de KPN en de Vodavone-winkel, maar je kunt ze ook krijgen bij onafhankelijke telefoonzaken, zoals de Belcompany en de Phonehouse. Uiteraard kun je deze telefoons ook online bestellen bij talloze webshops.

Gratis telefoon?

Wil jij graag een gratis telefoon met Windows Phone 8? Dat kan! Wanneer je een nieuw telefoon abonnement nodig hebt, wordt er meestal ook meteen een gratis telefoon bij gegeven. Je kan dan kiezen voor een toestel met het besturingssysteem van Windows. Bij de meeste abonnementen kun je hier dan minstens een jaar gebruik van maken, zonder dat je hoeft te betalen voor het toestel.

Leuke kado’s

Providers willen graag klanten werven en dat doen ze door leuke kado’s weg te geven bij abonnementen. Denk aan gratis laptops of spelcomputers. Hier kun jij van profiteren, want behalve je nieuwe abonnement en een nieuw toestel, krijg je ook nog eens een geweldig cadeau.

Wanneer je een nieuw abonnement afsluit voor je telefoon met Windows Phone 8, moet je niet vergeten om de voorwaarden goed te lezen. Dit is belangrijk, omdat je geen abonnement wilt hebben waar je later spijt van hebt. Vergelijk bij voorkeur ook meerdere soortgelijke abonnementen met elkaar, zodat je zeker weet dat je een goede deal sluit.