IOS (Apple)

iosIOS is het besturingssysteem van Apple. Het is de tegenhanger van Android en wordt gebruikt bij veel producten van Apple. Wat is IOS precies en wat kun je er als gebruiker nou eigenlijk mee?

Wat is IOS?

IOS is het besturingssysteem van Apple. Het wordt gebruikt voor apparaten zoals de Iphone, de Ipod en de Ipad. Het is het op twee na meest verkochte besturingssysteem voor smartphones. Het besturingssysteem wordt dan ook vooral veel gebruikt voor de Iphone. IOS heeft een eigen app-winkel, deze wordt de App Store genoemd en hier staan duizenden apps op.

Geschiedenis IOS

IOS werd aangekondigd in 2007 en heette toen nog Iphone OS genoemd. Het kwam op de markt tegelijkertijd met de eerste Iphone en sindsdien heeft het besturingssysteem een behoorlijke groei gehad. Ondertussen zijn we bij IOS7 aangekomen. Deze is in 2013 gelanceerd.

Apps en IOS

Standaard krijg je zo’n twintig apps bij een apparaat met IOS. Aanvullend kun je nog veel meer apps downloaden via de App Store. Hier staan duizenden apps op. Deze kunnen gratis zijn, maar er zijn ook betaalde apps. Betalen kan met je creditcard, maar je kunt ook speciale tegoedbonnen krijgen die werken voor apps in de App Store.

Welke telefoons hebben IOS?

Zoals eerder gezegd, hebben producten van Apple IOS. Dit geldt dus voor de Iphone. De Iphone kun je vrijwel overal krijgen, zoals in winkels van providers en bij webshops. Je kunt ook terecht bij de Apple Store in Amsterdam. Let er wel op dat de Iphone vrij prijzig is. Wanneer je deze goedkoper wilt krijgen, kun je het beste tegelijkertijd een abonnement afsluiten. Bij veel providers kun je namelijk een gratis telefoon krijgen bij een abonnement.

Kado’s bij telefoon met IOS?

Wanneer je een abonnement afsluit en een telefoon aanschaft met IOS, is de kans aanwezig dat je een kado krijgt. Dit doen providers om nieuwe klanten te lokken. Je kunt hierbij denken aan cadeaus zoals laptops, tablets en spelconsoles. Het kan in jouw voordeel zijn om dus een nieuw abonnement af te sluiten. Je hebt dan een abonnement, een telefoon met IOS én een kado.

Vergelijken

Als je ergens een telefoon wilt halen met IOS – of een abonnement met een telefoon erbij – dan doe je er verstandig aan om goed met elkaar te vergelijken. Kijk naar prijs en eventueel voorwaarden en check meerdere winkels. Zo weet je zeker dat je de beste aanbieding te pakken hebt. Het is immers zonde als er later achter komt dat je veel te veel hebt betaald.