Prepaid

Wat houdt een prepaid abonnement in? Het is eigenlijk geen echt abonnement, omdat je je belminuten namelijk zelf koopt. Wat is hier het voordeel van en hoe zit het met speciale acties waar je mee te maken kunt hebben?

Wat is prepaid?

Prepaid houdt in dat je geen abonnement hebt, maar dat je telkens beltegoed koopt wanneer je dit nodig hebt. Dit beltegoed kun je gebruiken om te bellen, sms’en en het internet op te gaan. Meestal kun je beltegoed maximaal een jaar lang gebruiken, maar dit geldt niet voor alle providers. Beltegoed kan op ieder moment worden opgewaardeerd en je kan zelf bepalen met wat voor een bedrag. Prepaid telefoons zijn ideaal voor bijvoorbeeld kinderen, omdat je dan niet te maken hebt met extra hoge telefoonrekeningen. Je hebt dan beter onder controle hoeveel de telefoon wordt gebruikt. Ook voor mensen die de mobiele telefoon niet veel gebruiken kan een prepaid telefoon een prima uitkomst bieden.

Hoe kom je aan beltegoed?

Beltegoed kun je kopen in veel verschillende winkels. Denk aan telefoonzaken, maar ook aan kiosken en supermarkten. Het is echter niet altijd nodig om naar de winkel te gaan. Ook online kun je beltegoed kopen en veel providers hebben zelfs de mogelijkheid om het tegoed online op te waarderen. Je kunt dan betalen met bijvoorbeeld Paypal of IDeal.

Hoe hoog is beltegoed bij prepaid?

Het beltegoed dat je kunt kopen voor een prepaid telefoon begint meestal bij tien euro, al zijn er ook providers die bij vijf euro beginnen. Beltegoed loopt doorgaans op per tien euro. Je kan zelf bepalen hoe hoog het beltegoed is. Dit kan heel handig zijn wanneer je bijvoorbeeld niet wil dat je kinderen te veel bellen.

Zijn er ook wel eens acties?

Er gelden ook geregeld acties bij het beltegoed. Zo kun je gratis beltegoed krijgen bij het opwaarderen, maar is het ook mogelijk dat je kans maakt op leuke prijzen wanneer je je beltegoed verhoogt. Deze acties zijn per provider en per periode verschillend zijn. Het is dus vooral handig om dit eens goed in de gaten te houden.

Hoe kom je aan prepaid?

Prepaid telefoons zijn heel gemakkelijk te verkrijgen. Je hoeft er geen abonnement voor af te sluiten en ook worden je gegevens niet gevraagd. Wel kun je vaak voor extra beltegoed een speciaal formulier invullen waardoor de provider wel je gegevens kent. Een prepaid telefoon kun je in veel verschillende winkels kopen, maar ook online aanschaffen.