Sim only abonnement met kado

Sim only wordt ook wel sim only abonnement genoemd. Het is een speciaal soort mobiele abonnement waarbij je geen gratis telefoon krijgt. Wat is het voordeel van Sim Only en waarom zou je ervoor kiezen om zo’n abonnement af te sluiten?

Wat is sim only?

Een sim only abonnement is een mobiele abonnement waarbij je alleen een simkaart hebt. Je krijgt geen telefoon bij je abonnement, wat bij de meeste abonnementen wel het geval is. Het grote voordeel hiervan is dat een sim only abonnement doorgaans vele malen goedkoper is dan een gewoon abonnement. En dat scheelt natuurlijk enorm in de portemonnee.

Hoe kom je aan een telefoon?

Bij een sim only abonnement krijg je dus geen telefoon. Dit betekent dat je zelf een toestel moet regelen. Je kunt natuurlijk altijd een telefoon in de winkel kopen. Je kunt dan helemaal zelf bepalen wat voor een toestel je wilt – zolang deze maar simlockvrij is – en je zit niet vast aan bepaalde modellen die bij de abonnementen horen. Behalve een toestel kopen, kun je natuurlijk ook een oud toestel gebruiken, bijvoorbeeld omdat het toch nog goed genoeg werkt. Ook kun je op websites als Marktplaats.nl een tweedehands telefoon kopen. Vaak vind je hier redelijk nieuwe modellen. Let er echter wel altijd op dat het toestel heel is en dat de verkoper te vertrouwen is.

Waarom kiezen voor sim only?

Veel mensen willen graag een gratis telefoon bij een abonnement en het is dan misschien moeilijk voor te stellen waar een sim only abonnement een optie kan zijn. Eén van de grote voordelen is dat een sim only goedkoper is dan een abonnement met telefoon. Ook is het misschien zo dat iemand al een hele goede telefoon heeft. Dan is een sim only natuurlijk een hele goede optie.

Hoe kom je aan sim only?

Een sim only abonnement kun je afsluiten bij de winkel van een provider. Een medewerker kan je dan meer informatie geven en je helpen met eventuele vragen. Ook kun je een sim only online afsluiten. Dit kan op de websites van providers. Er zijn ook veel andere websites waar je een abonnement kunt afsluiten. Check altijd goed of deze website wel betrouwbaar is. Soms worden er prachtige abonnementen beloofd, maar is er niks van waar.

Kado’s bij je sim only abonnement

Je kunt leuke kado’s krijgen bij je sim only abonnement. Denk bijvoorbeeld aan spelcomputers, tablets en mp3spelers. Deze cadeaus worden weggegeven om nieuwe klanten te lokken en dat kan natuurlijk in jouw voordeel zijn. Je hebt dan immers behalve een telefoon abonnement ook nog eens een leuk cadeau!